resepi jeruk kedondong

assalamualaikum silent readers. rasanya i tak pernah update resepi dekat sini, but this time i tiba-tiba je rajin nk share kat u'alls. acctually resepi ni memang dah lama ada dalam draft tinggal nak publish je. memandangkan i sibuk, i perap sampailah i baca dekat facebook ramai sangat yang share tentang jeruk mangga. i rasa tercabar, so i pon nak share resepi ni. ok, jom scroll down
Bahan-bahan:

1) Buah kedondong
2) Asam putih
3) Air gula


Cara-cara:

1) basuh kedondong sehingga bersih
2) buang kulit kedondong
3) potong kedondong jadi  4 (ikut kreativiti masing-masing)
4) sediakan balang/bekas yang bersesuaian mengikut kuantiti  kedondong anda
5) susun kedondong dan asam putih (selang2 ok?)
6) masukkan air gula
7) dan tunggu satu malam baru sedap dimakan

No comments:

Post a Comment

Jangan segan silu, silalah komen di ruangan ini..tq