Ini kisahku

Assalamualaikum & hye to all my silent readers and bloggerian semua..
Entry kali ni kte tulis khusus for those yang nak tahu and nak kenal Leyla Nurjatiey ni siapa..*ha kau..i perasan retis kejap..bagilah chance*
Ok, lets me introduce myself..
Nama diberi ialah Lela Nurjati Binti Rohaizat.. kte seorang gadis yang kecil di mata dunia.. i'm not a star or public figure.. so, that means kte ni bukanlah retis ye u'alls.. tak popular pon.. memang tak patut pun nak kenal gadis biasa macam kte ni kan.. tapi disebabkan tak tahulah tetiba ramai pulak yang nak berkawan ngan kte *alhamdulillah, masih ada lagi manusia yang mahu mendekati diriku..terima kasih Ya Allah..*.. so kte haruslah mengenalkan diri kat u'alls yang nak kenal kte tu ye.. u'alls can call me lela or si cantik manis ayu tiptop kebabooomm *ok, yang ni saja wat lawak..gelaklah*
Born Day 28 April 1994 at Hospital Kajang, Selangor.. tahun 2014 ni umur kte twenty, no more teen anymore..
Kte lahir je di kajang.. tapi kte sekarang *bukanlah sekarang je, dari perut mak lagi* duduk menetap di kg jenderam hilir, mukim dengkil, daerah sepang, negeri selangor..
Ayah kte Rohaizat Bin Daud.. asal from slim river perak.. bekerja sendiri (means semua kerja yg halal dia boleh buat & dia buat) beliau seorang penceramah bebas *mana2 tempat dia suka bagi tazkirah ringkas*, dan seorang ketua keluarga yang tiptop kebaboom..
Mak kte pulak Sarimah Binti Jaffar.. asal from bangi selangor.. seorang mak yang terlampau baik, seorang surirumah yang bertauliah, sayang kepada anak2 nye, pendiam dengan orang yang tak kenal, suka memasak, dan sangat penyabar.
Kte ada 7 siblings and kte yang ke-4 in between 3 older sisters (lela sari, lela manja, lela masyitah), 2 younger brothers (asraf & muhammad ahyad) and 1 youngers sister (as-syaffaa')..
i love my live & my family.. eventhough tak sesempurna orang lain, but kte bersyukur dapat family yang besar ni.. banyak kenangan manis & pahit kami lalui bersama.. *ok, muntah hijau sekarang dengan ayat ni*
And now, Kte sekarang penuntut ilmu di Unisel Shah Alam course Medical Imaging.. baru tamat sem 3.. InsyaAllah 2015 ni grad..

Jumaat Terakhir 2013

Assalamualaikum kawan2 dunia maya..
Seperti yang u'alls semua tahu, hari ni adalah Hari Jumaat terakhir untuk tahun 2013.. lagi berapa hari je, kita nak sampai ke tahun 2014.. so, u'alls banyakkan lah Ibadah ye.. jom ramai2 berubah kepada yang baik..*peringatan untuk diri sendiri juga*
Semoga Jumaat Terakhir tahun 2013 kali ni memberi manfaat untuk kita semua.. dan semoga tahun 2014 kita semua di lindungi dari musibah atau bencana besar.. Aminn
》much love from miss leyla nurjatiey..

Gambaran sepanjang semester 3..

Assalamualaikum warga-warga dunia maya yang tercinta..
Yeahh, hari ni kte rajin nak mengupdate blog..
almaklumlah, cuti lepas final exam ni 3 minggu..daripada bertapa dekat rumah, better habiskan masa untuk blog tercinta ni kan?
Tapi sebelum tu, tq sesiapa yang rajin mengunjungi blog kte yang tak seberapa ni..
Hopefully u'alls tak bosan dengan blog kte ni ye..
Ok, sebenarnya tak tahu nak type apa..tiba-tiba jadi blank pulak..tapi kte ada topic nak cerita pasal kehidupan kte sepanjang semester 3 di University Selangor (UNISEL) kampus Shah Alam..
maklumlah, kan baru habis, perasaan excited tu membuak-buak lagi dalam hati ni..
U'alls tengok lah gambar-gambar bawah ni..biar gambar menceritakan segalanya..
kte sepanjang semester 3

housemate sepanjang semester 1 until now

lecturer2 & coursemate Medical Imaging (time Jamuan Hari Raya)

coursemate & Mr. Edwin (time farewell Mr. Edwin)
>much love from me : miss leyla nurjatiey

Majlis Tunang

Assalamualaikum warga2 alam maya..
Hari ni 25 dec 2013 *bukan nak cerita pasal kismes* kte pergi majlis pertunangan cousin kat bangi.. almaklumlah, sekarang ni kan musim orang cuti..so ade masa lah untuk buat majlis2 ni kan..dah jadi musim pulak bila kte tengok ramai na sahabat2 n sedara-mara kte nak tunang lah, kawin lah, & aqiqah anak lah kan?
Bilalah kte nak buat majlis macam tu..tasa teringin pulak nak tunang & kahwin zaman muda ni, untuk menghalalkan hubungan ye alasan kte..hikhik *ok, yang ni gatal*
So, jom tengok gambar2 di bawah..
sepanjang majlis my cousin engagement's
》much love from me : miss leyla nurjatiey

Kembali mengaktifkan diri

Assalamualaikum & hye bloggerian semua..
gambar owner blog harus ditepekkan di sini..
bersawang dah blog ♥leyla nurjatiey♥ ni kan? *tiup2 sikit*
Almaklumlah, empunya blog ni kan student, memang wajiblah kalau tertinggalkan dunia blog ni sementara untuk mengejar pembelajaran kan? Nak pikirkan assignment lah, tutorial lah, clinical practice lah, test lah, presentation lah, final exam lah, and yang seangkatan dengannye..kte rasa semua blogger yang pernah jadi student paham situasi macam ni kan?
And ni pon kte baru je habis final exam & baru tamat semester 3..*junior lagi rupanya aku ni*
Kalau u'alls tanya rindu tak nak berblogging ni, of course kte jawab YES! Gila tak rindu? Blog ni lah tempat kte meluahkan perasaan..dah macam bestfriend lah..

FYI, kte bukanlah menyepi selama-lamanya..kte ada je stalk blogger2 yang lain..just tak dapat mengaktifkan sangat sebab jadual student semester ni terlampau PADAT..*ha kau! Dah macam retis kan?*

Dan kini, kte akan mengaktifkan diri balik sementara tengah cuti-cuti semester ni kan..yeahh


》much love from miss leyla nurjatiey