FR: BURGERBYTE

Assalamualaikum blogger & silent readers semua, fuhh tak pernah lagi i buat review tentang makanan ni. This time i rajin sangat nak review sikit tentang Burgerbyte, not too review lah i just nak share je sebab i puas hati dengan hidangan di Burgerbyte ni. Actually, my daddy yang teringin sangat nak rasa "Burger Zizan" ni, dari mula launch lagi dia sibuk ajak makan Burgerbyte ni. Setiap kali datang jenguk i kat Shah Alam ni asyik ajak je pergi Burgerbyte, almaklumlah rumah i dengan Burgerbyte Zizan ni sejengkal je tapi asyik tak berkesempatan je, so kali ni Alhamdulillah mungkin rezeki ayah untuk makan di "Burger Zizan" . Jom kita tengok apa yang i and family makan.
belum apa-apa lagi resit dah terpapar. not bad lah kan harganya untuk 5 orang makan kot. sangat puas hati dengan burger dia. nak bagi tahu yang burgerbyte ni takde service tax. yeah!

hurmm, tunggu burger tak sampai-sampai lagi, kita minum dulu. air ni nama nya long chan orange flavor. minum air ni teringat zaman kecik-kecik dulu selalu beli air ni then penutupnya kita main ceper dengan kawan-kawan.

yeah, burgerbyte chicken cheese dah sampai. this is mine. sedap sangat-sangat.

CHICKEN CHEESE RM11.80 for me and my sister

CHICKEN ORIGINAL RM10.80 for my mom and brother

BEEF NACHOAS RM15.80 for my daddy

Overall, semua makanan yang kami sekeluarga makan ni semua sedap dan mengenyangkan dan sangat-sangat puas hati. Oh, by the way sesiapa yang first time datang sini, jangan harap u'alls duduk terus ada orang nak ambil order, sebab u'alls kena beratur dekat kaunter then order bagitahu meja u'alls nak duduk then bayar terus, barulah u'alls dihidangkan dengan makanan yang u'alls order tu.

resepi jeruk kedondong

assalamualaikum silent readers. rasanya i tak pernah update resepi dekat sini, but this time i tiba-tiba je rajin nk share kat u'alls. acctually resepi ni memang dah lama ada dalam draft tinggal nak publish je. memandangkan i sibuk, i perap sampailah i baca dekat facebook ramai sangat yang share tentang jeruk mangga. i rasa tercabar, so i pon nak share resepi ni. ok, jom scroll down
Bahan-bahan:

1) Buah kedondong
2) Asam putih
3) Air gula


Cara-cara:

1) basuh kedondong sehingga bersih
2) buang kulit kedondong
3) potong kedondong jadi  4 (ikut kreativiti masing-masing)
4) sediakan balang/bekas yang bersesuaian mengikut kuantiti  kedondong anda
5) susun kedondong dan asam putih (selang2 ok?)
6) masukkan air gula
7) dan tunggu satu malam baru sedap dimakan

hijrah

Assalamualaikum & hye to all bloggerian..salam awal muharram dan maal hijrah..so hari ni i nak share something yang i rasa sangat penting especially untuk hamba2 Allah yang mahu membuat perubahan..


★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Hijrah dari yang BAIK kepada yang LEBIH baik
Nak berubah bukan senang. Ia memakan satu tempoh yang panjang. Tapi, ramai yang menjadikan alasan BELUM SAMPAI SERU . Berhak ke kalau kita cakap macam tu?sedangkan HIDAYAH perlu dicari, ia ta akan datang bergolek dekat kita, ia juga tak akan jatuh dari langit seperti hujan membasahi bumi Allah ni. Kita mesti cari .
Sebagai manusia, jika ingin berhijrah dari yang baik kepada yang lebih baik ada 4 faktor. Tapi yang paling utama sekali manusia. Nak tahu kenapa manusia faktor utama? Jawapannya senang yek, kita selalu berkata, bila nak pakai baju yang longgar sikit, nak pakai tudung labuh sikit, nak tutup aurat sepenuhnya, mesti kita kan cakap ALAA . . NANTI APA ORANG KATA, DAH MACAM APA DAH NI.. hah! tuhh lahh yang akan kita cakap bila kita berpakaian macam tuh. tak pun kita sibuk dengar kata orang . . ALAMAK! USTAZAH MANA PULAK NI?? . . dengar yek orang cakap macam tuh, terus lucut segala2nya yang perlu kita jaga, yang perlu kita lindungi dari mata si teruna . Persoalannya, perlu ke kita cakap macam tuh?? , sedangkan perkara tuh memang kita wajib pelihara untuk tatapan yang HALAL buat kita sahaja .
Baca puisi bawah ni:
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Bertudung labuh; Hinalah!, Herdiklah, Cacilah!
Hinalah mereka!,
Hinalah mereka yang bertudung labuh!,
Hinalah mereka yang menutup aurat dengan sempurna,
Hinalah mereka Hamba Allah yang patuh!.
Hinalah mereka!,
Bertudung labuh hipokrit!,
Bertudung labuh hodoh!,
Bertudung labuh ketinggalan zaman!.
Herdiklah mereka!,
Hanya kerana mereka tunduk patuh kepada suruhan Allah!,
Sanggup mengenepikan nafsu yang membuak untuk memuaskan keinginan diri!,
Untuk tidak mendedahkan mahkota berharga buat tatapan nafsu si teruna.
Cacilah mereka,
Kerap kali tuduhan fitnah terus dicurahkan!,
Hanya kerana si dia bermaksiat, habis semuanya dikatakan sama!.
Stereotapsi sana sini!,
Teruskanlah!, mereka hanya ikhlas kerana Allah!.
Mereka sanggup!, sanggup berpanasan!,
Dikala teriknya matahari!,
Sanggup berpeluh hanya kerana kehadiran si dia bukan mahram!.
Memikirkan Allah dan Rasul lebih dari segalanya!.
Perlilah mereka!,
Dikatakan berlebih-lebihan menunjuk ke’aliman!,
Sedangkan mereka berusaha yang terbaik,
Tetapi dusta menjadi tafsiran!.
Satu demi satu tuduhan, hinaan, cacian saat mereka melangkah,
Mengumpat, memfitnah, mencela,
Dimanakah pergi erti kemanusiaan?
Atau lantangnya suara memekikan Amar Ma’ruf Nahi Mungkar?!,
Saat si dia melutut pada Allah, dikatakan lagak bagus!.
Dunia, dunia kini penuh dengan penipuan, kesombongan manusia!.
Kata-kata manis terus diekpresikan seindah bunyi siulan burung,
Tetapi realitinya busuk dan kotor,
Prioritinya dunia bukannya si Dia.
Hai mereka yang bertudung labuh,
jagalah akhlak mu! Jangan kerana engkau seorang habis punah mereka yang lain,
janganlah engkau menganggap diri itu sempurna, luruskan niat mu!,
kerana Allah sayang pada mereka yang ikhlas dan taat pada SuruhanNya.
Hai mereka yang bertudung labuh!
Islam itu datangnya asing!,
kembalinya pun asing!,
beruntunglah kau saat kau diasingkan!,
kerana kelak kau akan diasingkan bersama Rasulullah didalam syurga!
Hai yang bertudung labuh,
Janganlah bersedih!. Janganlah berduka!.
Tabahkan hati, kuatkan Iman tingkatkan taqwa!,
Biarkan berapa banyak sekalipun longgokan manusia merendahkan anda,
Kerana ingat, disisi Allah, andalah yang tinggi dan mulia!.
Janji Allah itu pasti, dan dia Maha Menepati Janji.

#3 wordless friday

Assalamualaikum silent readers..hari ni hari jumaat.. "Yaumul Jum'ah Sayyidul Ayyam"
Hari jumaat itu adalah penghulu segala hari.
Semoga Jumaat ini menjadikan kita hamba Allah yang banyak berselawat ke atas junjungan Nabi s.a.w.
So hari jumaat macam biasa i akan post satu gambar untuk tatapan u'alls..

kesan penyakit anorexia & bulimia

assalamualaikum & hye bloggerian and silent readers..
sangat lama i tak update blog ni, dan sekarang i nak update sebab i tengah google tentang penyakit anorexia nervosa dan bulimia nervosa. sambil i searching at mr google why not i share sikit apa yang i dapat.  i diberi task oleh lecturer untuk melakonkan situasi tentang mental disorder. dan i & the group pilih di bawah tajuk eating disorder. now i tengah cari maklumat tentang penyakit dalam eating disorder yang boleh menyebabkan mental disorder. susah lah sebenarnya nak mengarang cerita ni. tapi apakan daya sudah menjadi lumrah student untuk menyiapkan task yang diberi lecturer. so di bawah ni i nak share sikit tentang effect of anorexia and bulimia disease. untuk yang nak start berdiet i sarankan ikut diet yang sihat, jangan sampai tak makan langsung. yang penting sekali jangan skip breakfast seriously ini paling penting. dan jangan timbulkan sebarang penyakit dalam diri kita.


bulimia affects:

anorexia affects:


Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

#1 wordless friday

Assalamualaikum & hye bloggerian and silent readers.. so this time i nak post entry with title "wordless".. seperti yang u'alls tahu wordless ni selalu di gunakan oleh bloggerian dimana setiap hari rabu dashboard akan dipenuhi dengan title wordless wednesday, mereka akan create satu entry dengan menempekkan gambar tanpa perkataan atau sedikit sahaja.. kira u'alls tengok gambar, dah paham lah maksud bloggerian nak cakap apa..konon2 biar gambar berbicara lah.. so this is my first entry about 'wordless'.. tapi disebabkan i tak suka rabu..i nak gantikan wednesday ke friday..dont worry kawan i tukar hari je pon.. and maaf i bagi muqadimah terpanjang pulak.. after this untuk entry yang bertitle wordless friday i tempek gambar sahaja ye..tq
#prayforgaza #keepboycott

let's talk about raya

assalamualaikum & hye & salam ramadhan silent readers and bloggerian semua..
amboi tajuk nak omputih je..so kte just nak share pasal persiapan raya tahun ni..almaklumlah mood raya tengah on ni..sebelum tu nak tanya macam mana dengan persiapan raya u'alls?? adakah u'alls punya persiapan raya dah complete? baju raya, kuih raya, kemas rumah, tema tahun ni and segala persiapan raya dah settle? mesti lah dah kan? almaklumlah berkobar-kobar nak raya.. kalau dah, jom lah ceritakan persiapan raya u'alls.. kte nak tahu jugak..share ye..
so, berbalik kisah kte, persiapan raya tahun ni tak seperti tahun-tahun sebelum ni.. tahun ni agak complicated sikit lah..guess what? kte baru dapat beli baju sahaja..tudung, kasut dan lain-lain tak sempat nak beli lagi..maybe esok nak raya baru beli or guna je ape yang ada kat rumah ni..
tema tahun ni mungkin emerald green.. almaklumlah lama dah tak pakai baju warna hijau ni..sebab apa mugkin? sebab family members yang lain tak beli baju lagi.. yang dah dapat cuma kte dan kakak-kakak sahaja.. itu pon we'all rushing sangat sebab nak beli online kan? takot tak dapat before raya.. lagi satu time tu tengah sale.. of course lah iman we'all tergugat.. so sampaikan ayah, mak, adik-adik lelaki dan adik perempuan tak beli lagi..so mungkin akan berubah tema last minit or mungkin maintain je.. almaklumlah, last minute punya kan susah sikit nak dapat baju sama colour ni..
tahun ni kte lebih kepada buat kuih raya je..meriah kat kuih raya je la jawabnya.. of course untuk menu kuih raya tahun ni kte buat biskut sarang semut, biskut cornflakes, tat nenas, and esok mungkin akan buat biskut almond london..kuih yang lain macam kerepek tu we'all just main tunjuk-tunjuk je kot..
so ape lagi nak cerita, i've no idea dah..itu je lah kot buat masa ni..kemas rumah pon belum buat jugak..and itu je untuk harini..kte akan update cerita baru pulak.. u'alls pon jangan lupa share pasal persiapan raya k? boleh tinggalkan link dibawah..nanti i terjah..

note: raya raya jugak, tapi dikesempatan ini marilah kita sama-sama sedekahkan al-fatihah untuk mangsa-mangsa kapal mh17 dan doakan untuk umat islam di palestin dan pray for mh370 juga..

pray for mh17

Assalamualaikum bloggerian and silent readers sekalian..SubahanAllah besarnya ujian Malaysia dapat kali ni..seperti yang kita sedia maklum, kita telah dikejutkan dengan berita tentang mh17 yang ditembak dan terhempas di ukraine..memang agak terkejut dan sedih sangat bila dengar berita ni.. kte tahu korang semua belum bersedia untuk terima kejadian ni..sebab baru beberapa bulan kte dikejutkan tentang kehilangan mh370 yang sampai sekarang tak jumpa lagi..dan sekarang berita tentang mh17 pulak..
so dikesempatan ini, pada hari dan bulan yang baik ni kte mohon korang semua ramai2 doakan yang terbaik untuk mangsa2 pesawat mh17 ni dan jangan tambahkan spekulasi..takziah buat keluarga mangsa..

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY


Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan  Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Segmen: Ramaikan Follower, Raikan Ukhuwah

Assalamualaikum blogger2 and silent readers semua.. Tadi time kte rajin blogwalking kat blog2 lain..terjumpa lah blog abg abak ni.. Dia ada buat segmen ni.. Macam best je, so kte join..

Syarat-syarat :
1. Follow Lorong Cinta
2. Buat Entri  Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..
3. Tampal Banner dan link kepada Lorong Cinta
4.Copy URL dan Paste dalam ruangan komen
5.Bermula 7 Januari dan berakhir 7 Februari 2014

sesiapa yang nak join, tekan banner tu then just follow syarat2 tu k..

Wassalam..

Continue Chapter (surprise birthday)

Assalamualaikum & hye bloggerian and silent readers sekalian..
Timbul rasa malas nak mengupdate blog sejak dua tiga menjak ni..
busy punya pasal..
lappy buat hal..ta nak connect wifi pulak..demand betul..terpaksa lah kte pakai phone je ni..
So haritu kte ada bagi tahu nak update gambar time surprise birthday kan?? meyh kte recall balik sini
Owh memang agak belacan sgt gambar ni but untuk menunaikan apa yang telah diberitahu kte kena lah upload jugak..
This is the precious moment that i had..deabakk!
i'm birthday's girl (28 april 1994)

seriously kte mengidam sgt cake cmni, mereka sgt memahami..and this cake mereka yang decorate..beauty right?

this is what we call pokok kenangan abadi..heee boleh..sweet sangat my friend gantung kata2 untuk kte..sangat2 appreciate..tak boleh lupa yang mereka sweet giler..well, maybe tak penah dapat kejutan sweet gini kan..

this candid picture from mamat mana tah..kawan kte punya kawan lelaki..


5 of my housemate and 1 of my friend..tq korang yang sangat3 sweet
and last potret family members yg hadir & do this surprise..
tq all of you'll make my day..





sembang produk : EMAS GCP


ASSALAMUALAIKUM silent readers & rakan-rakan blogger..

mungkin agak pelik tajuk entry kte kali ni, tapi why not kan kte tulis sesuatu yang baru..
ok, mungkin ada yang tahu tentang emas gcp, tapi ada yang tak tahu dan tak pernah

dengar tentang emas gcp

kan?


dapatkan juga buku "Belajar Ilmu Emas Dalam 10 Bab"





berminat simpan emas??

& nak tahu lebih lanjut??

boleh pm facebook:

Liebster Award #1

Assalamualaikum & hai bloggerian semua..wahh,, libster award?? Macam gah sgt tajuk nya..oke liebster award ni adalah satu permainan untuk mengeratkan silatturahim antara blogger2 di dunia..senang je mainan ni..cuma buat entry baru, jawab soalan dari pemberi award, then buat 11 soalan baru and tag kan kepada blogger2 bertuah..
first time ni..tetibe rasa nervous..This award from si comel Mawar Khayalan..


Q U E S T I O N :

1.Sekarang; saat dan ketika ini, tengah buat apa?

:wah soalan kacang je ni..memang tengah menjawab soalan yang mawar khayalan bagi la..

2.Ada tak siapa siapa yang jadi inspirasi untuk korang buat blog?

:ada..ramai..salah satunya mawar khayalan  

3.Your blog is basically about?

:my blog basically about my personal life..belum reti lagi lah nak more than tu.. 
   
4.Gambarkan your dream bedroom.

:wah of course lah ala2 princess and pastel..ta yah nak berangan lagi kalau dah dapat my dream bedroom ni..

5.Tempat yang paling korang suka lepak?

:taman yang cantek,shooping complex..serious tenang kat sini

6.Sejujurnya, mana yang korang rasa penting? Handsome? Pandai? Kaya? Baik?

Semua tu penting..and paling penting boleh membimbing..

7.Suka gaya macam mana? Girlish or Simple? 

:more to simple..asal sedap pakai sudah..

8.Subject apa yang paling suka?

:math and science

9.Minat kpop? Minat group mana? Actor/ actress mana? Tv show mana?

:wah banyak ni nak kena jawab..kpop? Boleh lah minat jugak la..kte minat more group girl la..macam kara, 2ne1, iu, girl day..actress kte ske song hye-kyo, kim tae-hee, park shin-hye, banyak lah..tv show kte minat dad where are we going?, invincible youth, running man, music bank..
  
10.Benda yang paling paling korang nak?

:yang paling kte nak adalah melancong semua negara dengan kekasih halal..hee

11.Favourite Disney male character.

:Aladdin maybe..hahaha ni je male character disney yang kte kenal..


Fuhh..selesai menjawab..and this kte buat soalan untuk blogger yang bertuah..susah jugak nak buat soalan ni

MY QUESTION..

1. sejak bila ada blog dan apa yang mendorong anda untuk mula membuat blog?

2. What is your favorite social media?
3. apakah pandangan family & kawan anda tentang blog anda?
4. ceritakan sedikit apa yang istimewa tentang diri anda yang ramai tak tahu? Jujur k..  
5. konsep perkahwinan yang diidamkan. Contoh macam Dalam taman, pantai,kampung style,modern style,vintage style,fairy tale..      
6. Minat fashion? Fashion yg mcm mne? And sumber inspirasi fashion anda/ikon fashion? Contoh:Street fashion ke, wak doyok style ke..
7. suka melancong? Kalau diberi pilihan melancong di luar negara, negara mana yang dipilih ?  
8. perkara yang paling anda fobia?
9. genre lagu yang disukai?
10. tempat lepak paling best?
11. dah kawin ke belum?


TAGGED..

selamat hari cikgu

16 May 2014 : assalamualaikum & hye bloggerian and silent readers semua..
firstly, terima kasih buat mak ayah yang banyak membantu mengajar kte dari kecil sampai lah sekarang, dari kosong tak tahu apa2 sampai lah dah pandai macam sekarang..hee
to all my cikgu, ustazah, ustaz, lecturer TERIMA KASIH kerana telah membimbing dan mengajar kte sampai tahap ni..
sekolah kebangsaan jenderam hilir..(SKJH)
sekolah agama..(KAFA)
sekolah agama menengah bandar baru salak tinggi..(SAM BBST)
UNISEL shah alam..
to all cikgu2 yang dalam malaysia ni selamat hari guru..

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER BARU DAN LAMA


Soalan: BILALAH ANDA MULA MEWUJUDKAN BLOG ANDA? ...(blog kte start wujud january 2010)

Click banner untuk join

surprise birthday party

assalamualaikum and hye bloggerian semua..
so today kte nak cerita pasal housemate kte buat suprise untuk kte..
waahhh siapa lah yang tak happy kalau di buat kejutan macam ni kan??
rasa macam surprise birthday kali ni sangat3 lah sweet nak mati..
rasa macam ada orang yang melamar..
memang kte mengidam sangat3 nak terima kejutan camni..
tapi ingat bakal suami yang akan buat camni..
rupanya my housemate yang buat dulu benda2 sweet camni..
seriously dorang ni sangat2 lah sweet..
kte tak syak ape2 pon dengan dorg ni..
maybe sebab birthday kte 28 april, and dorang buat awal 24 april sebab time my birthday ni kitorang start exam..
camni cerita nya...........
dorg semua ckap nak pg kelas petang tu..
then 1 of them ajak kte pergi jumpa boyfriend die after dorang habis kelas..
ingatkan dia ajak kte tu betul lah nak jumpa boyfriend..
mula2 cakap nak pergi kedai kek dulu nak beli macaroon..
then jalan3 dia menuju ke taman, ingatkan boyfriend dia nak jumpa kat taman bajet2 sweet lah konon..
then boleh pulak kte nampak belon2 bagai kat taman tu..
kte pon terpikir boyfriend dia ni nak melamar pakai belon2 pon ta yah lah sampai die tahu..
then dah dekat kat taman tu nampak orang dekat belakang mainan rupa2 nya my housemate..
time ni pon tak syak ape2 pon lagi..
dah dekat tu then tgok ni..
note: nanti kte update gambar pulak..

final exam

assalamualaikum and hye bloggerian semua..
28 april 2014 kte dah start final exam and paper last 4 may 2014..
wish me luck ye..
                         

Jom Blogwalking Bersama Blogger 2014 by ainimdarif


Assalamualaikum and hye bloggerian & silent readers semua..
untuk mengeratkan silatturahim antara bloggerian semua,
Hari ni i nak join segmen from blog aini .
nak join and nak tahu syarat2 nye boleh klik banner tu ye..

Nota kaki aini : Segmen ini akan berlangsung pada hari ini iaitu 13/3/2014 sehingga13/4/2014. dua peserta (topreferral) akan menerima topup RM 5. selain itu, 5 peserta bertuah akan dimasukkan dalam bloglist Aini pada bulan April nanti. Jadi, jom ramai2 kita eratkan ukhuwah kita sesama blogger!

throwback : i city wax museum

assalamualaikum & hye bloggerian semua..what u'guys doing?? good??
oh, disebabkan i tak boleh tidurkan.. i study pasal radiographic instrument 2 ni tak masuk2 dalam otak.. so i nak update sikit pasal i pi jalan2 dengan housemate ni.. ala dekat i city je pon, bukan oversea pon.. eh, i city pon tempat orang datang melawat jugak kan? even jalan kaki dari rumah sewa i 5 minit je sampai.. i and housemate i pegi situ sebab bosan dok terperuk kat umah, dan2 time tu housemate rajin berjalan, kalau tak memang tak berjalan lah i ni u'alls..oke let's start our journey..
actually i tak tahu lah nak cerita ape.. kihkihkih.. rasanya macam takde ape nak di ceritakan tentang i city ni.. time ni i just pergi tengok lampu and bergambar dekat i city wax museum je u'alls.. kata jenjalan kan?? u'all just tengok lah gambar yang i upload ni.. then u'alls sendiri judge i city ni best ke tak oke??


first mestilah gambar owner blog ni..

then jalan2 kawan baju pink tu datang membawa monopod..

selfie with monopod..




diesebabkan hari ni we'all punya warna baju same, then i curik2 selfie bersama.. sorry beby i pinjam pakwe u kejap oke..

pantang ade tempat cantek, we'all bergambar jelah..

laki tu pakwe si baju pink ye u'alls, jangan salah tafsir oke..

ini bajet2 retis kami ni..


owh selfie dengan monopod sampai tak perasan ade manuia yang menjadi paparazi..


oke lepas we'alls jalan3 then terpergi i city wax museum ni, time we'alls pergi ni dia bukak yang bawah je, sebab kan ade kes pasal patung lilin kat atas tu terbakar..so yang kat bawah ni je bayaran masuk dia RM 5.. jumpe lah i dengang lee chong wei ni..

leonel messi yang kacak..

i don't know who is she actually.. i nmapak dia cantik then suruh kawn tangkapkan gambar..


yang ni confirm kenal Pirates of the Caribbean
ni manusia tertinggi


yeah, Mr Bean or nama sebenar Rowan Atkinson 


marilyn monroe..i adore she..

nampak macam kuat, tapi i lagi gagah..

ni yang paling handsome sgt sampai terpeluk pulak..

oke, ni gambar family yang pergi k..sesiapa yang belum pegi sini lagi, Please do not ask the staff here to take the picture, sebab dorang memang tak boleh ambilkan gambar kita..
i don't know why my face like that..

before balik we'all selfie then ada bas tu pegi hon time we'all selfie, jadilah muka buat2 melatah u'alls..


oke before balik lagi, tak cukup satu ye gambar.