Ini kisahku

Assalamualaikum & hye to all my silent readers and bloggerian semua..
Entry kali ni kte tulis khusus for those yang nak tahu and nak kenal Leyla Nurjatiey ni siapa..*ha kau..i perasan retis kejap..bagilah chance*
Ok, lets me introduce myself..
Nama diberi ialah Lela Nurjati Binti Rohaizat.. kte seorang gadis yang kecil di mata dunia.. i'm not a star or public figure.. so, that means kte ni bukanlah retis ye u'alls.. tak popular pon.. memang tak patut pun nak kenal gadis biasa macam kte ni kan.. tapi disebabkan tak tahulah tetiba ramai pulak yang nak berkawan ngan kte *alhamdulillah, masih ada lagi manusia yang mahu mendekati diriku..terima kasih Ya Allah..*.. so kte haruslah mengenalkan diri kat u'alls yang nak kenal kte tu ye.. u'alls can call me lela or si cantik manis ayu tiptop kebabooomm *ok, yang ni saja wat lawak..gelaklah*
Born Day 28 April 1994 at Hospital Kajang, Selangor.. tahun 2014 ni umur kte twenty, no more teen anymore..
Kte lahir je di kajang.. tapi kte sekarang *bukanlah sekarang je, dari perut mak lagi* duduk menetap di kg jenderam hilir, mukim dengkil, daerah sepang, negeri selangor..
Ayah kte Rohaizat Bin Daud.. asal from slim river perak.. bekerja sendiri (means semua kerja yg halal dia boleh buat & dia buat) beliau seorang penceramah bebas *mana2 tempat dia suka bagi tazkirah ringkas*, dan seorang ketua keluarga yang tiptop kebaboom..
Mak kte pulak Sarimah Binti Jaffar.. asal from bangi selangor.. seorang mak yang terlampau baik, seorang surirumah yang bertauliah, sayang kepada anak2 nye, pendiam dengan orang yang tak kenal, suka memasak, dan sangat penyabar.
Kte ada 7 siblings and kte yang ke-4 in between 3 older sisters (lela sari, lela manja, lela masyitah), 2 younger brothers (asraf & muhammad ahyad) and 1 youngers sister (as-syaffaa')..
i love my live & my family.. eventhough tak sesempurna orang lain, but kte bersyukur dapat family yang besar ni.. banyak kenangan manis & pahit kami lalui bersama.. *ok, muntah hijau sekarang dengan ayat ni*
And now, Kte sekarang penuntut ilmu di Unisel Shah Alam course Medical Imaging.. baru tamat sem 3.. InsyaAllah 2015 ni grad..

3 comments:

  1. hye nice to know u.. hikhikhik.. and ena baru tahu lela ni muda dari ena 2 tahun... aawwwwmmmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..thnxs ena..owh yeke?? Muka nampak matang sangat kot..btw ena tak nampak macam tua 2 tahun dari kte pon..

      Delete
  2. istimewa nama adik beradik... :)

    ReplyDelete

Jangan segan silu, silalah komen di ruangan ini..tq