Ini kisahku

Assalamualaikum & hye to all my silent readers and bloggerian semua..
Entry kali ni kte tulis khusus for those yang nak tahu and nak kenal Leyla Nurjatiey ni siapa..*ha kau..i perasan retis kejap..bagilah chance*
Ok, lets me introduce myself..
Nama diberi ialah Lela Nurjati Binti Rohaizat.. kte seorang gadis yang kecil di mata dunia.. i'm not a star or public figure.. so, that means kte ni bukanlah retis ye u'alls.. tak popular pon.. memang tak patut pun nak kenal gadis biasa macam kte ni kan.. tapi disebabkan tak tahulah tetiba ramai pulak yang nak berkawan ngan kte *alhamdulillah, masih ada lagi manusia yang mahu mendekati diriku..terima kasih Ya Allah..*.. so kte haruslah mengenalkan diri kat u'alls yang nak kenal kte tu ye.. u'alls can call me lela or si cantik manis ayu tiptop kebabooomm *ok, yang ni saja wat lawak..gelaklah*
Born Day 28 April 1994 at Hospital Kajang, Selangor.. tahun 2014 ni umur kte twenty, no more teen anymore..
Kte lahir je di kajang.. tapi kte sekarang *bukanlah sekarang je, dari perut mak lagi* duduk menetap di kg jenderam hilir, mukim dengkil, daerah sepang, negeri selangor..
Ayah kte Rohaizat Bin Daud.. asal from slim river perak.. bekerja sendiri (means semua kerja yg halal dia boleh buat & dia buat) beliau seorang penceramah bebas *mana2 tempat dia suka bagi tazkirah ringkas*, dan seorang ketua keluarga yang tiptop kebaboom..
Mak kte pulak Sarimah Binti Jaffar.. asal from bangi selangor.. seorang mak yang terlampau baik, seorang surirumah yang bertauliah, sayang kepada anak2 nye, pendiam dengan orang yang tak kenal, suka memasak, dan sangat penyabar.
Kte ada 7 siblings and kte yang ke-4 in between 3 older sisters (lela sari, lela manja, lela masyitah), 2 younger brothers (asraf & muhammad ahyad) and 1 youngers sister (as-syaffaa')..
i love my live & my family.. eventhough tak sesempurna orang lain, but kte bersyukur dapat family yang besar ni.. banyak kenangan manis & pahit kami lalui bersama.. *ok, muntah hijau sekarang dengan ayat ni*
And now, Kte sekarang penuntut ilmu di Unisel Shah Alam course Medical Imaging.. baru tamat sem 3.. InsyaAllah 2015 ni grad..

Jumaat Terakhir 2013

Assalamualaikum kawan2 dunia maya..
Seperti yang u'alls semua tahu, hari ni adalah Hari Jumaat terakhir untuk tahun 2013.. lagi berapa hari je, kita nak sampai ke tahun 2014.. so, u'alls banyakkan lah Ibadah ye.. jom ramai2 berubah kepada yang baik..*peringatan untuk diri sendiri juga*
Semoga Jumaat Terakhir tahun 2013 kali ni memberi manfaat untuk kita semua.. dan semoga tahun 2014 kita semua di lindungi dari musibah atau bencana besar.. Aminn
》much love from miss leyla nurjatiey..

Gambaran sepanjang semester 3..

Assalamualaikum warga-warga dunia maya yang tercinta..
Yeahh, hari ni kte rajin nak mengupdate blog..
almaklumlah, cuti lepas final exam ni 3 minggu..daripada bertapa dekat rumah, better habiskan masa untuk blog tercinta ni kan?
Tapi sebelum tu, tq sesiapa yang rajin mengunjungi blog kte yang tak seberapa ni..
Hopefully u'alls tak bosan dengan blog kte ni ye..
Ok, sebenarnya tak tahu nak type apa..tiba-tiba jadi blank pulak..tapi kte ada topic nak cerita pasal kehidupan kte sepanjang semester 3 di University Selangor (UNISEL) kampus Shah Alam..
maklumlah, kan baru habis, perasaan excited tu membuak-buak lagi dalam hati ni..
U'alls tengok lah gambar-gambar bawah ni..biar gambar menceritakan segalanya..
kte sepanjang semester 3

housemate sepanjang semester 1 until now

lecturer2 & coursemate Medical Imaging (time Jamuan Hari Raya)

coursemate & Mr. Edwin (time farewell Mr. Edwin)
>much love from me : miss leyla nurjatiey

Majlis Tunang

Assalamualaikum warga2 alam maya..
Hari ni 25 dec 2013 *bukan nak cerita pasal kismes* kte pergi majlis pertunangan cousin kat bangi.. almaklumlah, sekarang ni kan musim orang cuti..so ade masa lah untuk buat majlis2 ni kan..dah jadi musim pulak bila kte tengok ramai na sahabat2 n sedara-mara kte nak tunang lah, kawin lah, & aqiqah anak lah kan?
Bilalah kte nak buat majlis macam tu..tasa teringin pulak nak tunang & kahwin zaman muda ni, untuk menghalalkan hubungan ye alasan kte..hikhik *ok, yang ni gatal*
So, jom tengok gambar2 di bawah..
sepanjang majlis my cousin engagement's
》much love from me : miss leyla nurjatiey

Kembali mengaktifkan diri

Assalamualaikum & hye bloggerian semua..
gambar owner blog harus ditepekkan di sini..
bersawang dah blog ♥leyla nurjatiey♥ ni kan? *tiup2 sikit*
Almaklumlah, empunya blog ni kan student, memang wajiblah kalau tertinggalkan dunia blog ni sementara untuk mengejar pembelajaran kan? Nak pikirkan assignment lah, tutorial lah, clinical practice lah, test lah, presentation lah, final exam lah, and yang seangkatan dengannye..kte rasa semua blogger yang pernah jadi student paham situasi macam ni kan?
And ni pon kte baru je habis final exam & baru tamat semester 3..*junior lagi rupanya aku ni*
Kalau u'alls tanya rindu tak nak berblogging ni, of course kte jawab YES! Gila tak rindu? Blog ni lah tempat kte meluahkan perasaan..dah macam bestfriend lah..

FYI, kte bukanlah menyepi selama-lamanya..kte ada je stalk blogger2 yang lain..just tak dapat mengaktifkan sangat sebab jadual student semester ni terlampau PADAT..*ha kau! Dah macam retis kan?*

Dan kini, kte akan mengaktifkan diri balik sementara tengah cuti-cuti semester ni kan..yeahh


》much love from miss leyla nurjatiey

my days

assalamualaikum & hye sweety pie..
hari ni hari kte..
so apa yang kte buat hari ni adalah keluar merayau with my housemate..

because, cuti minggu ni kte balik tidur rumah dia..walaupun rumah kte & dia tak jauh mana pun..20 minit ja sampai..but mintak izin dengan ayah kte, then ayah bagi..so apa lagi kan kte pun dah dapat lampu hijau syok lah..
dari hari jumaat until now and maybe tomorrow kte stay rumah dia..so far ok lah..rumah dia pun besar, ada WIFI, family dia pun sporting, mak abah dia baik, abang2 dia ok..dah macam family kte pun ada mereka layan..*pewwiittt macam princess pulak taw u'alls..
ni diary kte semasa bersama..

  • hari jumaat kitorang balik malam, then terus tidurlah kan..
  • hari sabtu pulak, macam biasa sarapan, main masak2 kat dapur dengan mak dia, kakak ipar dia..
  • hari ahad pulak hari yang di tunggu2 kan..kitorang diberi keizinan untuk memakai kereta & keluar..gila kau,dah dapat kereta, then kitorang pun merayau lah kan..mula2 konon2 nak pi library jap, sebab kte nak siapkan assignment untuk di presentation kan pasal dental radiography..and time tu kawan kte nak belikan barang untuk mak dia..and kte nak pi balik rumah sat nak ambil barang yang my sister kirim..and kitorang nak pi tengok wayang..*alang2 dah dapat keluarkan, biarlah sampai puas..
esok kitorang dah nak balik shah alam pulak..and mulalah test dan assignment melambak2 untuk dijawab & di hantar..puiihh,tak leh tengok student bersenang lenang langsung..
WISH ME LUCK DEAR READERS, PRAY FOR ME TOO..

birthday my housemate

Assalamualaikum & hai readers..
hurmm..hari ni 16 november bersamaan dengan bornday my housemate siti nur sabrina..

You have been the oldest friend I have ever had. Thank you for being such a lump of sugar to me, sissy. And no matter how horribly we fight, the truth is that I have always loved you and always will. 


Happy Birthday.

Servis mengedit blog..

Assalamualaikum & hye readers..
ok, sekarang jam sedang menunjukkan pukul 2.48 a.m ..
Kte tak tidur2 lagi..
ape kes???
oh, maybe kte tak cukup tidur memikirkan tentang assignment or test or final exam..
stess , pressure , tension semuanya bercampur aduk..
siapa student, dia mesti penah rasa perasaan yang begini, lagi2 bila dah nak dekat final exam kan???
oh, hampir terlupa tujuan kte update blog ni..hurmm
Kte nak bagitahu "kome kome" semua, blog kte dah cantek, comel, lagi kemas.
see??cantik kan??pink2 gittuw..

ni semua atas pertolongan member blogger yang sudi mengambil tempahan mengedit blog kte yang tak seberapa ni..
big thank to aimi yang telah bersusah payah, bersengkang mata untuk mencantikkan blog kte ni..
so, kalau korang nak edit blog cecantik camni or lagi berkali2 cantik dari ni, silalah order design blog ape yang korang nak kat si gadis cantik ayu kecil molek ni..
jom follow & singgah blog mawar khayalan yang dulunya blog encik tinggi

Ketagih Internet

Assalamualaikum & hye readers..
Ok tajuk entry kali ni berkaitan dengan teknologi baru zaman ni. Yelah,korang semua tahu kan teknologi sekarang ni canggih2. Dengan gadjet nye lah, apps yang canggih lah, social network yang berbagai lah & so on lah..segalanya dihujung jari anda,,sampai ada yang ketagih dengannya.

Budak2 generasi ni memanglah sangat2 maju..semua ada smart phone sendiri. TAPI...sebenarnya Banyak KESAN sampingan yang kita tak tahu bila kita selalu mengonline social network or senang citer ketagih internet lah. Selalunya kita akan sedar kesan dari ketagihan ni bila kita sendiri yang rasa. So berwaspada lah korang..jangan sampai dah terkena barulah nak menyesal.


bulan ogos 2013

assalamualaikum & hye sweet reader..
how are you today???
ok..kte baru habis practical hari tu...
now kte dah ada kat shah alam to continue my study..
minggu depan baru nak start belajar...
sekarang ni minggu rehat-rehat..
so boleh lah kan nak mengupdate blog..
rindu...
and harini juga..
my ex-schoolmate birthday..
Nurul Fatin Idayu..
happy birthday yunk..
and selamat menyambut hari kemerdekaan...
pesanan : jangan buat maksiat..

boring bila tiada patient

assalamualaikum n hye u'ollz...
now kte ngah boring...
so...
tangan ni tbe2 je rajin nak menaip...
oh...berbalik kepada tajuk entry kte tuh..
skrg kte kat bilik x-ray...tempat kte practical...
n skrg jgak tde patient...
so...tersanagat la borg...
itu je nak ckap...boring...


salam dari Sik Kedah...

assalamualaikum n hye awak semua...
agak lama juga lah kte tak update blog nie...
kte skrg busy sekarang ngan practical kat Hospital Sik Kedah..
rasa malas yg amat nak menaip...
n rasa busy cgt bila dah sampai sini...
so kte amek keputusan untuk stop berblogging sementara...
3 bulan je pown...
saba k blog...
i akan update u nanty...hehe
k,that allz for today..
salam dari SIK KEDAH...
bye...

backkkyyy...

assalamualaikum n hai u'olls..
heyyyy...i'm back!!
rindu kau "boggie"
before ni kte ade tulis entry sal exam kan...
but now...
kte dah habis final exam...
yuhhhuuuu...happy beybbbb...
so sempat lah gak nak menaip entry baru lah kan...yeahhh..
eh2...tapi kte tak ley happy gak..
sebab..hari sabtu sampai hari ahad,,kte kena pi kursus kat Janda Baik,Pahang Darul Makmur...
then kne siap kan barang2 nak pi practical kat Kedah lagi...urrrggghhh..
tade rehat langsung..
k,bye..
haha

doa buat suami ku ~ ♥

assalamualaikum...
doa buat suami ku ~ ♥

Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arsy
(Al Marfu’atun ‘Ilmi)
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjukkan kearah rahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu

Ya Allah
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insn lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu

Ya Allah Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin Ya Rabbi Allamin..

FINAL EXAMINATION TIME..

assalamualaikum n hye silent readers..
di kesempatan ini..
kte ingin meminta ampun & maaf jika kte pernah menyakiti hati dan jiwa raga you all..*hambik ko ayat skema..
I need time to study..so,,I have to study hard to achieve a satisfactory level..*speaking lah kan..
kte tak mau la gagal satu subjek pon kan??
spe nak gagal...final exam kot..
tak mau la repeat2 bagai..
so,,sekarang kte haruslah struggle untuk mencapai cita2 sendiri...yeah..
berikut adalah jadual exam kte..:

30/4/2013:MID1243 - Human Anatomy And Physiology 2
7/5/2013:MUD2122 - Basic Health Psychology
8/5/2013:MID1262 - Professionalism And Ethics In Medical Imaging
10/5/2013:ZEU1113 - Proficiency English I
12/5/2013:MID1253 - Image Processing 1
15/5/2013:MID1113 - Radiographic Technique And Positioning 1
so now..
kte harus melupakan dunia blog sementara habis exam..so sad..:(
k,,that's all for today..
doakan kte berjaya menjawab exam k??

Seandainya Kau catatkan dia milikku, satukanlah hatinya dgn hatiku..

assalamualaikum..

•.♥• WAHAI calon Suamiku..Jika benar kau kasih & cintakan aku•.♥•:
•.♥•Bawalah aku ke jalan Allah 
•.♥•Nasihatilah aku 
•.♥•Perbetulkan kesilapanku 
•.♥•Jagalah aku dgn baik 
•.♥•Kasihanilah aku 
•.♥•Lindungilah aku 
•.♥•Berilah kasih sygmu padaku 
•.♥•Hargailah diriku 
•.♥•Ucapkan terima kasih atas kelebihanku 
•.♥•Bersabar dengan ragamku 
•.♥•Terimalah & cintailah kekuranganku 
•.♥•Jadi IMAM terbaik & redhalah padaku  
♥kelak aku akan taat dan berbakti padamu♥♥♥

NOTE: copy n paste..

surprise!!!

um n hye...
hari ni 23 april adalah bufday my beloved dad...
tp my beloved friends buat kejutan untuk kte n kwan kte...
b'coz this month bufdays kte n kawan kte..
16 april lepas bufday my friend lyynn...

bufday kte plak jatuh pd 28 april...*kena sambut awal la plak...
so alang2 mereka ada mse...
sambut la skali..

 my housemate suh teman pg tasik shah alam..
kte pown tman la..
ta syak ape2 pown,,siap ley jalan lambat bli air...
terkezut gak la..
thank kpde mereka yg da menipu untuk kebahagiaan ktorg...








Luahan Hati..

assalamualaikum..


entry kali nie melibatkan hati dan perasaan..hahaha
aku dilahirkan dgn keluarga yang sederhana..*poyo sikit mukadimahnye..
aku tak ramai kawan n tak ramai sahabat...*sama lah tuh kan..
bila aku dapat kawan...aku selalu mensiasiakan dorang...
b'coz aku da bnyk kali terkena ngan manusia yang digelar KAWAN!!
aku bukanlah ta nak jaga hati mereka...
tapi dorang yg ta nak jge hati aku..
aku biarkan je lah..
daripada aku sakit hati,,lebih baik aku berdiamkan diri..
aku tak de masalah pape kat korang..
aku tade ape2 yang tak puas hati kat korang..
korang pown tde salah pape kat aku..
aku tak penah pikir aku PERFECT n ta pnah wat salah...
aku tak mintak kau sanjung aku bak puteri or princess or whatever lah kan..
at least korang hormat lah aku as your FRIENDS..
n aku ley hormat korang..
so tolong lah korang paham aku..
n aku akan try untuk paham korang...
itu jer aku mintak...
oke,,aku mintak maaf..korang je btol...aku SALAH..
aku tak pnah jge hati korang kan???
aku selalu buat muka kat korang kan??*aku memang suka wat muka...HAKIKAT!!
korang terase kan???
time korang terase aku tak pnah pikir un..
aku slalu sakit un aty korang,,,
aku tak mintax maf??
kalo korang rase..
sorry...
kite mintak maaf cgt3 kat korang...
seriously mybe semua tuh salah kte...
korang tak slah ape pown...
kte mengaku yang kita silap...


"HAKIKAT yang korang perlu tahu...
kte memang suka merajuk,,kadang2 pentingkan diri sendiri,,buat muka if terasa..."

kita mintak maaf cgt3 kat korang...
mybe korang belum paham kte nye perangai...
IKHLAS DARI HATI..
kte minta maaf
hope korang ikhlas berkawan ngan kte...


NOTE:If you want to be my friends..
you should accept my lack ..
my behavior is my true self ..

selamat hari tua sayang..

assalamualaikum..
semalam bersamaan dengan 16 april 2013..
bufdays kawan kte..
syazni eliena
hepy bufdayz cyg..



note:sorry tak lme join bufday parti ko kat salmie manje...

To - My Best Friends..

Even though we argued a little yesterday
Today, we laugh and hug, embrace each other
Alright. Let’s make a promise
You are my best friend

Even if your worry may seem trivial
Don’t hold it in
But share it with each other. Promise me one more time

When you laugh, I’m happy too
When you’re sad, my eyes tear up.

There is only one of you in this world my friend
You’re my joy and my soul
I’ll continue to treasure our importance
I swear to God
I love you my friend

I’ll be your strength
I’ll always by your best friend

If you find a good movie, a song,
Or a person(guy), make sure to let share it with each other
Let’s make a promise together

Let’s not be stingy and
Buy each other meals
Let’s make a promise with our finger

For me, when you’re not here, I really feel lonely
For me, when you’re sick, I can’t sleep. I worry about you

There is only one of you in this world my friend
You’re my joy and my soul
I’ll continue to treasure our importance
I swear to God
I love you my friend
You’re my life’s present my friend
You’re my jewel. My miracle
I’ll protect my appreciative heart
Once again, I swear to God
I love you my friend

With faith and holding hands, no matter what I won’t be afraid
The word friendship may sound awkward, but I think that word was created
To describe us.
my friend

There is only one of you in this world my friend
You’re my joy and my soul
I’ll continue to treasure our importance
I swear to God
I love you my friend
You’re my life’s present my friend
You’re my jewel. My miracle
I’ll protect my appreciative heart
Once again, I swear to God
I love you my friend

We make pretty nicknames for each other and play around
Sometimes, we share our cool clothes
You’re number one in my speed dial.
You’ll always be my best friend
Forever you’re my friend
You’re my only one, my friend
Forever you’re my friend
You’re my only one, my friend

Blogging Contest by TumtumShop

assalamualaikum n hye..
kembali rajin menjoin contest nieyh...wuhhhuuu..
contest kali nieyh by TumtumShop..
blogger contest nie bermula 1 april 2013 hingga 15 may 2013..
mudah sangat contest nie..
just buat review pasal TumtumShop..
jom ramai2 membeli di TumtumShop..
  • koleksi terkini,cantik dan berkualiti dengan harga yang sangat affordable..
  • tees,jegging,legging tribal kimono,fishtail peplum,skirt palazzo,cardigan,lace,shawl,scarf,paisley dan macam-macam lagi..
  • senang sangat membeli online di website tumtumshop.com
  • butik TumtumShop di Seksyen 7, Shah Alam..

hadiah??
nah ambik..
Pemenang ada 2 kategori tau.


❤ Kategori Komen paling banyak ❤

Pemenang pertama :
Wang Tunai sebanyak RM150 + Cash Voucher Online di TumtumShop bernilai RM10
Pemenang kedua :
Wang Tunai sebanyak RM50 + Cash Voucher Online di TumtumShop bernilai RM10
Pemenang Seterusnya :
SEPULUH ORANG akan dipilih memenangi TOPUP ke telco masing2 bernilai RM 10 setiap seorang ( 10 orang pemenang tauu)
❤ Kategori paling kreatif ❤

(tanpa komen pun boleh dikira pemenang, janji kreatif) :

Seorang akan memenangi RM50 Wang Tunai + Cash Voucher Online di TumtumShop bernilai RM10
❤ Ok all.. Good Luck ! Pemenang akan diumumkan di website ini pada 20 May 2013 tau ❤
*TnC - Contest terbatal jika kurang daripada 30 orang menyertainya.

jemput lah komen di sini..komen je pape..yang paling banyak komen post ni akan jadi pemenang..*teringin nak menang..pastikan korang ade nama taw kalo nak komen 2..sbb kalau komen korang nama anonymous or tanpa blog tidak dikira..
jom lah ramai2 join blogging contest by TumtumShop..

teman rumah pengotor..

assalamualaikum n hye!!
korg pnah ade housemate yg pengotor???
kte ade housemate yg pengotor..
die malas kemas umah,,
die malas buang sampah..
lpas die masak,,die tggl un dapur kotor cam uh..
tp die slalu marah ktorg yg ta masak nie..
die ckap ktorg yg kotorkan..
padal die..
die pnah biakan smpah smpai berulat..selalu..
kte nak tolong buangkan pown da ta lalu..
smpai satu mse die suh kte tolog die buang smpah,,
tp kte jawab tak nak..*dengan nada benci..
korg cbe bayangkan..
sampah yg da busuk cgt3 n da berulat..
brulah nak terhegeh2 buang..
pastu nak marah2 ktorg tak buang smpah..
HAHAHA..it's not funny oke..
msalah skrg..itu smpah die,,smpah ktorg,,ktorg buang sndri..
nak je suh satu umah ni wat bkul sampah sndri..senang!!
kebersihan itu sebahagian daripada IMAN..
sape yg pengotor 2 mybe die tde KEIMANAN kowt..
harap2 die akan sedar ngan perbuatan die uh..

mood : marah ngan housemate yg tak hormat org yg lbih tua..

KAWAN or LAWAN ??

assalamualaikum..
hye korg..

pnah tak terjadi lam idop korg..
kawan lbih pentingkan ex-boyfren dari kawan bek nye sendiri..
kalo pnah,,kte sme..*hi5 ckit!!
note:tengah sedih..2 yg wat entry merepek..

streesss as student !!!

assalamualaikum n hye u'ollzz...
today i hve no class to attend...
so,,alang2 wat assignment gne lappy..
ape slah nye hupdate blog nie sat kan??
kte juz nak bg taw...
akhir bulan nie kte da final exam for semestar 2..
so,,da tde mse lah kan nak update2 nie..
mggu nie..
mggu dpan..
minggu yg paling bz na..


dgn assignment nye...
event yg nak di handling lg..
so many things nak kne wat lam satu mse..
streess jd student nie..*sometimes

dah kte student..memg perkare biase la law study last2 minute..
note:nak update gambar usb ta ley gne plak..so sad...:'(

balik kampung!!

assalamualaikum..

i'm very excited right now..
weyh,,mne ta excited nye..
da bpe minggu ta blek umah..
asyk terperuk kat SHAH ALAM nie je..
rydu kowt kat family..
this week,,akhirnye..
terubat ryduku ini..
that all for today..
wassalam..
*mood:sat lagi nak pi tdo uitm akak..

gamelan dan komik..

assalamualaikum n hye korg sume..
gamelan

komik

time2 camni..tbe2 kte mengidam nak men gamelan n kumpul komik bnyk2..
ble tgok org men gamelan 2,,trase cam nak men je..
tringin nak blaja men..muzik nye pown cm best gler..
rse cam duduk kat kapas yg lembut..BHAHAHA..
komik lak,,
sbb hri uh ta taw nak bli ape ngn baucer buku..
so bli la komik bnyk2..
nak bli bku course yg kte amek,,memg ta ckup la kan..
sbb tu la jatuh cnte..
k,la nak tolong kawan masak..bye..wassalam

best nye tengok org kahwin..

assalamualaikum n salam sejahtera n hye sume!!

heeheehee..td kte bru je tgok video2 resepsi retis2,,blogger2,,n org biase kat you tube..
tringin la nak kwin mude nie..
ade org kate ta syiookk la kwin mde..
ta ley enjoy la..tkowt kne kongkong la..mcam2..
tp bg kte,,ley je enjoy ble kwin..
len org,,len pkiran nye ye dok??
tp memg best lah kwin awal..bg kte..
tringin kowt..
ble la cinta hati nak melamar..bhahaha..
k,bye..
wassalam.

blog sedang dibaik pulih..

assalamualaikum..

hye awak2 skalian..
kte nak bg taw somehing..
blog nie dalam proses di editkan oleh uan tanah blog nie..
if ade yg tercacat cela smase kome sume bce..
faham2 je la k..
dengan lafaz Bismillah..
kte stop menhupdate blog smntre dibaik pulih ye..
wassalam..

assignment datang bagaikan air..

assalamualaikum..salam Jumaat awk2 sume..
da lame ta menaip..rindu rse aty nie..
FYI,,kte da msuk semestar 2 kat UNISEL niey..
sem 2 nie so many assignment yg nak kne wat..
test lagi..quiz lagi..manyak btol lah..
ta di nafikan yg sem nie sem yg paling3 stress!!
b'coz of that..kte ta dapat nak update this blog hri2..
so many things yg nak kne wat sem nie..
seriously bole pcah pale weyh..
ade lime assignment yg tertunggak..
doakan kte ley hbis kan wat assignment lam this week oke??
wassalam..

Saya kembali..

Assalamualaikum awk3 sume..
Shat ta???
Cuti cne??
Kte rndu cgt nak update..so ta ley la tggl un blog nie..
Acccccuuuu!!*maaf sye bersin..habuk banyk na..
Hey,,taw ta cti raya cina ni kte pg brrkelah kat pangsun..
Thrn kte lemas..:(
Then kte panjat bukit broga..
Blek 2 trus muntah air sungai..haha
Rndu blog..
Kte akan cbe rajin un dri k..
K bye..
P/s:gambar akan diupdate..

MENYEPI SEKETIKA

assalamualaikum..
hey..kte ade sad story lah..
kte TERPAKSA menyepikan blog nie wat sementre waktu nie..*terpakse oke..
ade hal yg ta dpt dielakkan..
kte tahu ena akan sedih n ryndu kte..*bhahahaha..skati je petik nme org la kan..
yup,,ena yg kte mksdkan is Ina Ainaa Binti Kamarudin..
kte pggil die ena jer..sukahati saya lah..ena pown oke je ea..
ta pnah mrah kte..
kte suke kwan ngn die..
even ktorg just berkawan kat alam maya..
tp kte da TERanggap die best friend weyh..*peliks ta??
seriously nak kenal ngn die lebih rapat lg..
ssiape yg ade blog,,WAJIB lah follow ena pnye blog nie ea..*wajib taw..promote ckit..
http://www.ladyainaa.com/
wah,,nie yg terdetik idea nak update sal review blogng nie..
orgnye die tak sombong,,die comel,,die pandai,,kelalakar *sometime*adek bradik die dokte weyh,,die sangat tinggi drpd kte,,*ska hati je aku nie..sume ni bg kte lah ye..
weyh,,jap2..kte rse kte da lari tajuk la plak..
asal la korang ta tgor..adoyai..
oke,,sambung kpd tjok title kte..
selamat tinggal ye rakan2 blog..
wat mse skrg kte terpakse habukkan blog nie sementare..
awak sume law rindu kte msg la kat no nie..************
ha,,msg lah..wahahahahaha..

k bye..
wassalam..
xoxo :D

meluang masa

assalamualaikum silent ghost..*oppss!!tersalah type...silent readers..
kte sje nk luangkan mse ngn menghupdate blog nie..
sbnarnye nak ckp kte dlam proses menDAYETkan dri..
almaklumlah rmai cgt yg amek brat ngn mnegur kte da gemokk kan..
kne la kurus blek..ye..bnyk cgt tips2 kurus kte cri kat mr google..
ta taw nak gne yg mne satu..kte skrg nie just brubah ckit2..
drpd minum air gas,,skrg da ta minum da..
n kte kne kurg un hobby mkan ktike bosan..
blaja ckit2 dlu..kte ta ley mendadak..
krg lg gemokk law kte brubah mendadak..percayalah
jd,,skrg nie kte hrap dpat la kurus ckit cam dlu ye..
2011-sebelum (47 kg)

2012-selepas (63 kg)
byangkan kte ley nek brat 16kg lam saton..
gemokk un??
skrg nie lam proses nk kurus..'
n secrets kte nk bg taw kat sini..
"kte ta ley dga orang ckp kte gemok..law ckap kte lg bersemangat nak mkn"..*memang peliks..tp benar2 berlaku
i2 kte2 semangat supaya kte lg mkan..
memg la kurus2 lg..
rmai cgt yg bg semangat cm uh un..
p/s:doakan saya dapat kurus cam dulu..

sharing is caring #7


assalamualaikum..
Kecantikan Lelaki

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.
Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan Wanita

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman.
Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW: "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"

Surah Al-Ahzab:Ayat 71
"Supaya Ia memberi taufiq dengan menjayakan amal-amal kamu, dan mengampunkan dosa-dosa kamu. Dan (ingatlah) sesiapa yang taat kepada Allah dan RasulNya, maka sesungguhnya ia telah berjaya mencapai sebesar-besar kejayaan."

fashion??

assalamualaikum n hye u'ollz..korg nk taw ta??td kan kte bka mr google taw..konon nk shoppng online la un..*konon jer..then tgok gambar2 model 2 sume..tringin gak la nk pkai cam dorg..means nk jd fashioniesta la un..*sekejap je oke..berangan je la kte nie..jujo kte ckp,,kte memg ske fashion..but kte ta pndai nak berfashion bagai..*pahamkan ayt kte tu??..yeahh..kte kg sgt kan??memg dok kg pown la hai..pencetus yg tlah menarik kte berfashion is kak shea,,hana tajima,,dian pelangi,,seriously memg ske cgt tgok dorg nie berfashion taw..sbb 2 la kte minat fashion..tp blum pndai lg berfashion bgai..tp skrg kte dlm proses blaja tentang fashion..hope 1 or 2 or 3 hri nnty kte ley jd fashioniesta..bhaha..gelaklah rmai2..
p/s:doa un la ye kte ley jd fashioniesta..hee

rasa teringin #5 (gadget)

assalamualaikum n hye to my silent readers..*poyo retis ckit..yeahh..ade org 2 nk blikan fon bru ntok kte..suke..suke..kte nk fon yg bsar2..*wet pown kne la bsar gak un??bkn sbb nk mnunjuk la kan..tp sbb tgn kte nie jnis besar..so,,kne la cri yg bsar jgak un..org yg nk blikan 2 kne la pahm kan..kan..kan..meh tgok gadjet ape yg kte suke..
oke,,nie sume yg da berkenan lam aty tp ta dpt2 lg..hrap2 la org yg nk blikan fon 2 taw kehaendak kte ka??tp law org 2 bg fon len pown,,it's oke,,asal kan ade dual core means 2 kemera la..dpn n blakg..bcoz kte memg ske selca..*sape lg nak amek gmbr kte law bkn dri sendiri ka??..

PETUA

assalamualaikum..
wuhuu..kte nga rjin update nie..
nk share ckit sal kecantikan..
kte pempuan kan of course la un nk nmpk cntek sntiase..
i ngaku oke..even ta de la cntek mne,,tp kne la nmpak cntek ckit..bru la ade keyakinan diri kan..
nah..meh bce ckit..jun mlas2 oke!!


Masalah jerawat  - Jerawat dan jeragat memang ditakuti terutamanya kepada kaum perempuan. Gunakan kulit buah rambai yang kering kemudian dikisar halus. Campur dengan air mawar atau lebih mudah dengan air masak. Sapu ke muka. Amalkan dua kali seminggu.

Segarkan kulit muka- Jus epal hijau yang diperah. Sapu ke muka dan biarkan selama 5 hingga 10 minit. Kemudian, bilas dengan air bersih.

Hilangkan tanda hitam pada badan – Ambil beberapa helai daun sireh, letakkan sedikit kapur dan minyak zaitun pada daun sireh tersebut. Gosokkan pada lutut dan siku beberapa minit. Amalkan setiap hari. Kulit cerah dan licin  - Sebiji limau nipis dibelah dua. Gosok pada muka dan seluruh badan semasa mandi. Amalkan setiap hari.

Menghilangkan parut – Sedikit asam jawa dicampur dengan air dan diramas. Kemudian, sapukan pada tempat yang berparut. Biarkan sehingga kering. Sebaiknya lakukan pada waktu malam sebelum tidur.

Menegangkan kulit muka – Gunakan tepung ubi kayu dan timun. Hancurkan atau lumatkan timun. Kemudian, campurkan kedua-duanya dengan sedikit air. Kacau rata dan tidak terlalu cair. Sapukan ke muka dan biar sehingga kering. Bilas dengan air.

Merawat kulit berkedut - Parut sebatang lobak merah dan campur bersama sesudu tepung jagung dan sebiji kuning telur. Sebatikan bancuhan lalu disapu ke kulit sekali sehari.

Tegangkan kulit muka – Campurkan sedikit kulit kayu manis, seketul kunyit hidup dan sedikit beras pulut. Tumbuk sehingga lumat. Sapu di muka dan leher. Amalkan dua kali seminggu.

Masalah kulit perut berkedut - Satu sudu air kecil air limau nipis, sesudu air kapur sirih dan 20 titik minyak kayu putih. Gaul dan sapu pada kesan-kesan pecah. Amalkan dalam masa dua minggu.

Hilangkan Parut Demam Campak – Hilangkan tanda hitam demam campak dengan daun semambu. Gilingkan hingga lumat. Sapukan di tempat berparut dan biarkan kering. Amalkan selama 3 hari. Daun semambu juga boleh direbus untuk diminum airnya. Tujuannya untuk menghilangkan rasa gatal pada bekas demam campak.

Kulit dan wajah yang cantik bermula daripada diri sendiri. Menggunakan buah-buahan, herba dan tumbuh-tumbuhan adalah cara selamat merawat kulit.

rasa teringin #4 (belajar make up)

assalamualaikum semua..
yeahh,,bnyk btol la un yg kte nk teringin..huhu
kali nie kte tringin nk blaja make up..wuhuu..
*batak gilerr
weyh,,ta slah un nk blaja??
kte nk gak cntek2 cm retis gitu,,haha
practice untuk suami la weyh..jun slah pham lak..*jawapan klise
yeahh..kte nak share ckit la blog2 yg kte slalu stalker untk cri info rasa teringin kte kali nie un..
jum usha blog dorg law nk cantek..
love bunga querida
fyna here
zoey zauyah
banyak lg taw..tp nie top yg kte ske..