TABAH..

assalamualaikum..
oke,,so entry kte ntok hrini,,
kte nak cte sal seorang wanita yang berpenyakit "large secundum atrial septial defect with eisenmengers" or nme yg seng nk paham penyakit jantung berlubang dan paru2 tekanan tggi..
*sis,,pinjam gmbar ye..(from google image)
so,,wanita itu adalah kak zoey..*die seorg blogger n jurusolek
yes!!memg tdak dnafikan yg die sgt cntek n comey ble dpndg..
n die sgt2 la ceria dan ske wt lwak..*mcm da lme knal je aku niey..
but dsbalik kceriaan n klawakan die sbnrnye die sdg diuji dgn sbuah ksakitan yg die sorg je rse..*tabah bukan??
kte bce kisah die dkt mjalah dara.com (edisi january 2013)
sgt lah sdih ble bce..sbb uh lah terdetik hati nk tlis entry ktabahan die..
bkn sng kte ade msalah jantung n paru2 nk seceria akak nie..sgt kagum ngn akak nie..
kte ske bce blog die..bnyk tip n tutorial n kisah2 khidupan die lam blog die....pnilsan nye pown agak best n kdg2 klakar..*she's very strong..right??
"ingatlah....tiada penyakit yg tidak boleh diubati kecuali mati...Allah nak uji iman kita...kena sabar..dan berusaha dgn cara yang betul...jauhi perkara syirik dalam berubat..."
so,,jum kte rmai2 doa un kak zoey nie cpat smbuh n dprmudahkan sgale urusan n sntiase tabah..aminn~~

2 comments:

  1. ya Allah, tabahnyaa dia.. tengok blog dia, memang dia pandai mekup, cantik... kita ni belum tentu boleh jadi macam dia... semoga Allah lindungi dia.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..memg sgt tabah..contoh yg terbaik..

      Delete

Jangan segan silu, silalah komen di ruangan ini..tq