Liebster Award #1

Assalamualaikum & hai bloggerian semua..wahh,, libster award?? Macam gah sgt tajuk nya..oke liebster award ni adalah satu permainan untuk mengeratkan silatturahim antara blogger2 di dunia..senang je mainan ni..cuma buat entry baru, jawab soalan dari pemberi award, then buat 11 soalan baru and tag kan kepada blogger2 bertuah..
first time ni..tetibe rasa nervous..This award from si comel Mawar Khayalan..


Q U E S T I O N :

1.Sekarang; saat dan ketika ini, tengah buat apa?

:wah soalan kacang je ni..memang tengah menjawab soalan yang mawar khayalan bagi la..

2.Ada tak siapa siapa yang jadi inspirasi untuk korang buat blog?

:ada..ramai..salah satunya mawar khayalan  

3.Your blog is basically about?

:my blog basically about my personal life..belum reti lagi lah nak more than tu.. 
   
4.Gambarkan your dream bedroom.

:wah of course lah ala2 princess and pastel..ta yah nak berangan lagi kalau dah dapat my dream bedroom ni..

5.Tempat yang paling korang suka lepak?

:taman yang cantek,shooping complex..serious tenang kat sini

6.Sejujurnya, mana yang korang rasa penting? Handsome? Pandai? Kaya? Baik?

Semua tu penting..and paling penting boleh membimbing..

7.Suka gaya macam mana? Girlish or Simple? 

:more to simple..asal sedap pakai sudah..

8.Subject apa yang paling suka?

:math and science

9.Minat kpop? Minat group mana? Actor/ actress mana? Tv show mana?

:wah banyak ni nak kena jawab..kpop? Boleh lah minat jugak la..kte minat more group girl la..macam kara, 2ne1, iu, girl day..actress kte ske song hye-kyo, kim tae-hee, park shin-hye, banyak lah..tv show kte minat dad where are we going?, invincible youth, running man, music bank..
  
10.Benda yang paling paling korang nak?

:yang paling kte nak adalah melancong semua negara dengan kekasih halal..hee

11.Favourite Disney male character.

:Aladdin maybe..hahaha ni je male character disney yang kte kenal..


Fuhh..selesai menjawab..and this kte buat soalan untuk blogger yang bertuah..susah jugak nak buat soalan ni

MY QUESTION..

1. sejak bila ada blog dan apa yang mendorong anda untuk mula membuat blog?

2. What is your favorite social media?
3. apakah pandangan family & kawan anda tentang blog anda?
4. ceritakan sedikit apa yang istimewa tentang diri anda yang ramai tak tahu? Jujur k..  
5. konsep perkahwinan yang diidamkan. Contoh macam Dalam taman, pantai,kampung style,modern style,vintage style,fairy tale..      
6. Minat fashion? Fashion yg mcm mne? And sumber inspirasi fashion anda/ikon fashion? Contoh:Street fashion ke, wak doyok style ke..
7. suka melancong? Kalau diberi pilihan melancong di luar negara, negara mana yang dipilih ?  
8. perkara yang paling anda fobia?
9. genre lagu yang disukai?
10. tempat lepak paling best?
11. dah kawin ke belum?


TAGGED..

5 comments:

  1. Tengah syok baca. Tengok2 blog sdri kena tag. Haha. Oke,jap agi kita jawab ;)

    ReplyDelete
  2. soalan 11 - belom kawen lagi.
    hikkkkhik =p

    ReplyDelete
  3. hi salam ceria .. selamat berkenalan

    ReplyDelete

Jangan segan silu, silalah komen di ruangan ini..tq