JOM FLY WITH MAS AIRLINES


Jom Fly with MAS Airlines
Penerbangan yang mana u’alls pilih jika bercuti di luar negara? Walaupun terdapat banyak syarikat penerbangan dengan pelbagai promo, Malaysia Airlines tetap utuh dan bersedia bersaing dengan pelbagai promosi dan fasiliti yang ditawarkan bagi menawan hati pelanggan. Jom lihat apa kemudahan yang MAS ataupun Malaysia Airlines tawarkan!!


Nak book Malaysia Airlines? So easy!!!  U’alls boleh book anywhere and anytime. Sama ada secara online mahupun offline, Malaysia Airlines offers a number of secure and hassle-free ways to book your flight okey!! Tak yakin nak book online, boleh direct call . Nak bandingkan harga terbaik? Layari jer search engine dan applikasi seperti Traveloka. Percuma jer u’alls. Siap dapat nikmati diskaun yang berbaloi-baloi. Sampai gosok-gosok mata banyak kali, wow! macam tak percaya boleh dapat harga murah untuk penerbangan yang mempunyai service all-in-one.


Masa untuk check-in pon sangat mudah. Beyond checking in at the airport counter, u’alls ada pilihan untuk check –in melalui website, mobile ataupun kiosk di beberapa lokasi yang mudah dijangkau. So, takda lah u’alls berasak-asak nak kena beratur di kaunter. Mood pun happy je masa nak naik flight nanti. Yang busy tu pon tak perlu risau lagi jika terlambat check-in.

Haa..u’alls sebut je mana nak pergi? Dengan Malaysia Airlines tak perlu khuatir. Pelbagai destinasi boleh dituju.. U’alls boleh enjoy exclusive one world privileges and services across 800 destination. Haa amik kau. Nak pergi Asia, Europe, Middle East, Australia semuanya boleh. Apa tunggu lagi. Jom kumpul duit supaya dapat round satu dunia bersama Malaysia Airlines. Phewwww. (LN masih lagi berangan)
Yang bestnya pasal pesawat yang awesome ni, tentang bagasi. Untuk economy class pon dah dapat bawa bagasi 30 kg. Manakala business class pula 40 kg. Pergh…memang berbaloi lah. Lagi-lagi kita yang perempuan ni kan. Macam-macam barang nak kena bawa. Tu belum lagi barang shopping nanti. Tu pon masih rasa tak cukup, kalau boleh nak bawa satu almari(kalau boleh la). Untuk tahu harga mengikut berat. U’alls buatla pengiraan dahulu dengan click pada “ Baggage calculator”. Jangan bawa barang tak ingat dunia pulak, karang kena charge mahal, mulalah nak terkejut beruk dan tak mampu nak bayar saat chek-in tu. Malu tanggung sendiri (menyesal tak sudah..huuu).


If u’alls beli tiket business atau first class, u’alls boleh nikmati facility Golden Lounge yang serba mewah. Sementara nak tunggu flight tiba, bolehla rehat dan bersantai di sana sambil menikmati hidangan buffet. Pelbagai jenis hidangan yang u’alls boleh nikmati sambil melayari internet dengan menggunakan wifi free(bolehlah update blog sementara tunggu kan? heeee)  Siap ada bilik solat dan bilik mandi. Flight delay pun u’alls takkan terasa lama menunggu bila berada di Golden Lounge nih. Selesa persis berada di rumah sendiri. Cewwwaaahh! Cuma takda katil jela. hihi



Time nak menaiki pesawat, u’alls pasti akan teruja dengan pesawat ni. Pesawat yang mempunyai 2 tingkat ni sangat besar dan luas. Terdapat 400-500 kerusi yang terdiri daripada  economy, premium economy class, business class dan first class. Ruang untuk first class terletak di dek atas dengan 60++ kerusi yang memisahkan antara 2 cabin. Jangan ingat duduk dek yang atas rasa sempit. Dah namanya ruang first class kan.. Syiling atas tu tinggi, siap u’alls boleh lompat-lompat gitu. (Ok over sangat). Haha. Seat business dan first class sangat best. Boleh laraskan sampai jadi macam katil. Untuk flight jauh, anda akan diberi selimut dan bantal yang pastinya membuatkan u’alls tidur lena. (haa..tak payah susah-susah nak bawa bantal sendiri) (Air liur tu jaga-jaga sikit. Hahaha..malu kat orang) Semua passenger takkan bosan sebab boleh dengar music, layan movie dan main game. Fuh macam-macam ada. (tak sabar nak naik MAS Airlines)



Layanan daripada staff dan cabin crew memang superb. Dari saat nak check-in, dalam cabin dan saat berlalu pergi, mereka tidak lokek dengan senyuman serta memberi layanan world class u’alls (sapa yang tak nak kan??). Penat tetap mengukir senyuman. Tapi kalau seorang dua tu masam tak senyum janganlah u’alls semua terus kecam dan nak buruk-burukkan Malaysia Airlines. Yes! customer always right. Mana tahu, maybe dorang tengah hadapi masalah. Eleh macam la u’alls tak pernah moody kan?. Yang staff muka monyok tak senyum tu, tak salah u’alls mula senyum dulu dan ucap terima kasih. Mana tau dengan perbuatan u’alls tu dapat mengembirakan hati dorang. Terus dapat layanan terbaik. Ha..chill okey. 

So, apa tunggu lagi jom terbang bersama MAS Airlines. Nak cari harga yang berbaloi? Nak bandingkan harga? Mudah sahaja dengan aplikasi Traveloka. Ye,Traveloka menyediakan harga dan tawaran yang istimewa kepada semua. Layari sahaja www.traveloka.com

16 comments:

  1. Mas Airlines xpernah lagi naik wuuu first class beshnyaa

    ReplyDelete
  2. MAS memang terbaik! Masih gah
    Suka booking bgan Traveloka. Friendly user. Best

    ReplyDelete
  3. Traveloka mmg best. Senang guna kalau nak bercuti utk tempahan tiket dan hotel.

    ReplyDelete
  4. Mudahnya dengan Traveloka ni, nak booking tiket flight pun boleh. Senang sikit nak cari waktu MAS buat promosi kan?

    ReplyDelete
  5. Wah best yer fly dengan MAS ni. bertahun dah tak naik MAS. Next holiday boleh la booking melalui Traveloka jer, konfem lebih jimat kan?

    ReplyDelete
  6. naik mas memang best, nak book pun mudah kan?

    ReplyDelete
  7. MAS tetap dihati. Lynda kalau travel akan pilih MAS dulu..

    ReplyDelete
  8. Malaysia Airlines pilihan pertama untuk terbang ke mana-mana destinasi. Selain daripada perkhidmatan terbaik, layanan anak-anak kapal juga begitu mesra sehingga kita berasa seronok sepanjang perjalanan.

    ReplyDelete
  9. wow bestnya...xnah pernah naik MAS lagi...hihihi

    ReplyDelete
  10. Malaysia Airlines memang best. Hospitality dia best.. Makanan pun best.hehe

    ReplyDelete
  11. syokknyaa main terbang terbangggg

    ReplyDelete
  12. x igt bila last naik MAS. Tapi MAS dah tahu mmg tbaik.. bgs Traveloka ni

    ReplyDelete
  13. Suka naik MAS, selesa & good service

    ReplyDelete
  14. MAS mmg terbaik.selesa sgt2222.teringat waktu naik dulu

    ReplyDelete
  15. traveloka sana sini..memang suh org bercuti ni..ehhee

    ReplyDelete

Jangan segan silu, silalah komen di ruangan ini..tq